Playstation Black Friday

PS5 Black Friday 2019

Tijdens Black Friday 2019 zal er weer groots worden uitgepakt. Deze traditie stijgt ieder jaar in populariteit. Het gevolg: steeds meer deelnemers en steeds meer producten die met enorme kortingen over de toonbank gaan. Helaas zijn er nog geen officiële aankondigingen van de PS5. Wel zijn er al veel geruchten over deze console.

Lees verder

Black Friday Playstation 5

Hoewel wij nog niet de exacte release datum weten van de PlayStation 5, zijn wij uiteraard scherp op het moment dat de prijzen bekend worden gemaakt. We kunnen dat voor jou de beste PS5 aanbiedingen op een rijtje zetten. Black Friday is bij uitstek het beste moment om een console aan te schaffen. Uit onze data blijkt dat de categorie "gaming", dankzij de hoge kortingen, zeer populair is tijdens zwarte vrijdag. Schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief, zodat je een mail krijgt wanneer de PS5 te koop is.

Release Playstation 5

Er zit een patroon in de cyclus tussen generaties van consoles. De gamegiganten, Sony en Microsoft, zouden namelijk volgens o.a. Letsgodigital.org iedere 6 à 7 jaar met een nieuwe generatie console komen. Je kan er dus vanuit gaan dat de nieuwste PlayStation uiterlijk in 2020 zal verschijnen, aangezien de eerste PS4 verkocht werd in november 2013. Wij achten de kans groot dat de PS5 voor Black Friday 2020 wordt gereleasd.

PS5 Geruchten

Er is al veel gespeculeerd over de nieuwe PlayStation. Zo verwachten de trendwatchers dat deze nieuwe generatie console de meest krachtige hardware gaat krijgen van het moment, waarbij 4K bij 60 FPS de standaard zullen worden voor games. Natuurlijk heeft de PS4 Pro dit al, maar deze console haalde dit vaak nog niet. Het RAM geheugen zal mogelijk zitten tussen de 12GB en 24GB.

Daarnaast werd er sinds de PS4 launch al geklaagd dat er een tekort was aan backwards compatibility. Dit houdt in dat games die aangeschaft zijn op voorgaande consoles speelbaar zijn op de nieuwe console. Er gaan geruchten rond dat dit probleem bij de PS5 verholpen is.

Prijs Playstation 5

Wat betreft de prijs zijn er volgens Eurogamer.nl twee scenario’s mogelijk. Bij scenario 1 komt Sony bij de launch met één console met een gemiddelde prijs rond de 400 of 450 euro, en geeft na verloop van tijd een krachtiger en duurder Pro-model uit. Volgens het tweede scenario zou Sony met twee modellen tegelijk komen. Een basismodel van rond de 300 euro met minder functionaliteiten en een nadruk op online abonnementsdiensten, en een Pro-model met meer mogelijkheden. Echter zal het Pro-model bij dit scenario rond de 500 euro gaan kosten.