Playstation Black Friday

PS5 Black Friday 2020

Tijdens Black Friday 2020 zal er weer groots worden uitgepakt. Deze traditie stijgt ieder jaar in populariteit. Het gevolg: steeds meer deelnemers en steeds meer producten die met enorme kortingen over de toonbank gaan. Helaas zijn er nog geen officiële aankondigingen van de PS5. Wel zijn er al veel geruchten over deze console.

Lees verder

Black Friday Playstation 5

In het najaar van 2020 komt de Playstation 5 op de markt. We hebben er bijna 7 jaar op moeten wachten, maar eindelijk komt hij er dan aan. Naar verwachting precies op tijd voor Black Friday 2020. Een totaal vernieuwde Playstation met een meeslepende 3D-audio, een supersnelle SSD en een nieuwe draadloze game controller. Waar wacht je nog op? Die wil jij hebben!

Voorspellingen voor Black Friday 2020

Wij verwachten dat de Playstation 5 precies wordt gereleased vóór Black Friday. Black Friday is namelijk bij uitstek het beste moment om een een nieuwe Playstation aan te schaffen. De Playstation 5 zal populairder zijn dan ooit. Ook uit onze data blijkt dat de categorie “gaming“, dankzij de hoge kortingen, zeer populair is tijdens zwarte vrijdag. Het is daarom slim om je voor te bereiden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je gelijk een mail wanneer er een Playstation 5 deal bekend is. 

Playstation 5 Black Friday deals van eerdere edities

De Playstation 5 is natuurlijk nog niet gereleased, dus er hebben nog geen eerdere deals plaatsgevonden. We kunnen echter wel kijken naar de Playstation deals van voorgaande edities en verwachten dat de PS5 aanbieding vergelijkbaar gaat zijn. 

  • Playstation 4 Pro (zwart) 1TB met 1 controller van € 349,99 voor € 308,00 bij Megekko
  • Sony Playstation PS4 Controller Dual Shock wireless zwart V2 van € 59,95 voor € 54,95 bij Megekko
  • PlayStation 4 Pro 1 TB – FIFA 20 bundel & 14 dagen PlayStation Plus voor € 439,- bij Bol.com
  • Sony Playstation 4 1TB Slim zwart incl. FIFA 20 / 2. contr van € 429,- voor € 359,-
  • En nog veel meer!

Wat gaat de Playstation 5 kosten?

Hoeveel de Playstation 5 gaat kosten, is nog niet bekend gemaakt. Wel heeft Sony bevestigd aan Bol.com dat de prijs erg ‘’aantrekkelijk” is. Volgens andere bronnen kost het maken van de nieuwe console zo’n 450 dollar. Daarmee zou je komen op een winkelprijs van rond de € 470,- euro. Maar als de Playstation 5 wordt gereleased tijdens Black Friday kan het zomaar zijn dat hier nog heel wat euro’s vanaf gaan. Houd dus rekening met een prijs tussen de € 399,-  en € 499,- euro. 

Wat zijn de PS5 specificaties?

In de afgelopen maanden heeft Playstation al heel wat dingen losgelaten over de nieuwe PS5. De nieuwe Playstation 5 heeft een nieuw audiosysteem: Tempest 3D AudioTech. Deze 3D technologie zorgt ervoor dat elke gebruiker de audio even goed kan horen. Of je nu gebruik maakt van een koptelefoon, sound bar of iets anders. Daarnaast zegt Cerny, Sony, ‘it gives them a feeling of immersion’. Dit betekent dat de gebruiker zo wordt opgezogen in het geluid dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Naast deze Audio beschikt de Playstation 5 over een hele goede processor: de Zen 2-processor van AMD met acht kernen (octa-core processor) op een snelheid van 3,5GHz. Daarnaast heeft de PS5 een opslagruimte van 825 GB. Er zijn nog veel meer specificaties. Deze kun je allemaal al bekijken op de website van Playstation.

Het verschil tussen de PS5 en Xbox Series X

Behalve de PS5 is er vóór Black Friday nog een nieuwe console beschikbaar: de Xbox Series X. Wat is het verschil tussen deze twee nieuwe exemplaren? Game Mania dook al de diepte in. De Xbox Series X wordt waarschijnlijk krachtiger dan de PS5. Dit komt door de GPU en de CPU van de X. Deze zijn sneller dan de PS5. Op het gebied van de snelheid van het verwerken van gegevens is daarentegen de Playstation 5 een betere aankoop. Zowel de Xbox Series X als de PS5 hebben hetzelfde geheugen, maar de PS5 kan deze gegevens (volgens de specificaties) veel sneller verwerken. Hierdoor is de PS5 dus waarschijnlijk sneller. De PS5 is dus sneller en de Xbox Series X krachtiger. Bekijk dus zelf welke spelcomputer jij met Black Friday wilt kopen. 

PS5 vs. PS5 Pro

Behalve de PS5 is Playstation ook bezig met de ontwikkeling van de PS5 Pro. De release van de Pro volgt waarschijnlijk in 2023, daar moeten we dus nog even geduld voor hebben. Over al de specificaties van de PS5 Pro is nog niks bekend gemaakt, ook hier moeten we dus nog op wachten. Geruchten zijn wel dat de PS5 Pro nóg krachtiger gaat worden dan de PS5. De prijs en bijbehorende hardware zijn nog niet bekend gemaakt.

Waar is de Playstation 5 te koop?

De Playstation 5 zal te koop zijn bij onder andere Bol.com, Coolblue en Game Mania. Deze winkels houden de PS5 ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen hoogstwaarschijnlijk de PS5 gaan verkopen. 

Black Friday PS5 producten

Naast de winkels waar de PS5 te koop gaat zijn, is ook al bevestigd welke games je op de ps5 kunt spelen. Zo is er van ‘Lord of the Rings – Gollum een ps5 versie, is Godfall beschikbaar op de ps5 en is Watch Dogs: Legion al klaar voor de release van de PS5. Of er ook een PS5 GTA spel komt, is nog niet bekend. 

Huidige deals en acties

Of er Black Friday deals gaan zijn op de PS5? Op dit moment is dat ook voor ons nog een verrassing, maar we hopen van wel! Abonneer je op de nieuwsbrief en we laten het je meteen weten zodra de PS5 Black Friday deals bekend zijn.