Playstation Black Friday
Playstation 5

PS5 Black Friday 2020

Godfall, Horizon: Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales… Allemaal mooie games voor de veel belovende PS5. Kan jij ook niet wachten op het moment dat je ein-de-lijk een van deze spellen kunt spelen op je eigen PlayStation 5? Komt dat even mooi uit, want wie weet haal jij met de PS5 Black Friday deals deze fantastische console of games in huis met een waanzinnige korting! Check dus snel deze pagina voor alle ins en outs betreft de PS5 deals.

Lees verder

Black Friday PlayStation 5

Op 16 september 2020 liet Sony weten dat de PlayStation 5 op 12 november 2020 op de markt verschijnt. We hebben er bijna 7 jaar op moeten wachten, maar eindelijk komt hij er dan aan. En ook nog eens precies op tijd voor Black Friday 2020. Een totaal vernieuwde PlayStation met een meeslepende 3D-audio, een supersnelle SSD en een nieuwe draadloze game controller. Kortom, een console die jij zeker in huis wilt hebben!

Voorspellingen voor Black Friday 2020

De PlayStation 5 wordt dus gereleased op 12 november, twee dagen ná de release van de nieuwe Xbox en 2 weken vóór Black Friday. Vervolgens is de nieuwe console vanaf 19 november te koop in Nederland. Of de PS5 echt in de aanbieding gaat tijdens Black Friday is nog de vraag, omdat hij dan pas net op de markt is. Wel weten we zeker dat de PS4 flink afgeprijsd gaat zijn tijdens zwarte vrijdag! Toch liever de PlayStation 5 binnenhalen? Begrijpen wij! Laten we hopen op een mooie verkoopprijs en wellicht dat er een aantal PS5 games in de aanbieding komen!

Playstation 5 Black Friday deals van eerdere edities

De PlayStation 5 was voorgaande jaren natuurlijk nog niet op de markt, dus er hebben nog geen eerdere deals plaatsgevonden. We kunnen echter wel kijken naar de PlayStation 4 deals van voorgaande edities, ter inspiratie voor mogelijke afprijzingen voor Black Friday 2021:

  • PlayStation 4 Pro (zwart) 1TB met 1 controller van € 349,99 voor € 308,- bij Megekko;
  • Sony PlayStation PS4 Controller Dual Shock wireless zwart V2 van € 59,95 voor € 54,95 bij Megekko;
  • PlayStation 4 Pro 1 TB – FIFA 20 bundel & 14 dagen PlayStation Plus voor € 439,- bij Bol.com;
  • Sony PlayStation 4 1TB Slim zwart incl. FIFA 20 / 2. contr van € 429,- voor € 359,-;
  • En nog veel meer!

Wat gaat de PlayStation 5 kosten?

Op 16 september 2020 heeft Sony ook laten weten hoeveel de nieuwe PS5 gaat kosten. Zodoende weten we nu dat de PlayStation 5 zónder schijflade €399,- gaan kosten en de PS5 mét schijflade voor €499,- op de markt komt. 

Wat zijn de PS5 specificaties?

In de afgelopen maanden heeft PlayStation al heel wat dingen losgelaten over de nieuwe PS5. De nieuwe PlayStation 5 heeft een nieuw audiosysteem: Tempest 3D AudioTech. Deze 3D technologie zorgt ervoor dat elke gebruiker de audio even goed kan horen. Of je nu gebruik maakt van een koptelefoon, sound bar of iets anders. Daarnaast zegt Cerny, Sony, ‘it gives them a feeling of immersion’. Dit betekent dat de gebruiker zo wordt opgezogen in het geluid dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Naast deze Audio beschikt de PlayStation 5 over een hele goede processor: de Zen 2-processor van AMD met acht kernen (octa-core processor) op een snelheid van 3,5GHz. Daarnaast heeft de PS5 een opslagruimte van 825 GB. Er zijn nog veel meer specificaties. Deze kun je allemaal al bekijken op de website van PlayStation zelf.

PS5 Digital Edition

Tijdens de lancering komen er twee varianten op de markt, namelijk de PS5 met CD en zonder CD, ook wel de PS5 Digital Edition genoemd. De naam zegt het al, maar deze variant heeft geen schijflade. Je download de games namelijk online. Op deze manier is het waarschijnlijk mogelijk om de games voor een kleiner prijsje aan te schaffen. Wel zijn fysieke games vaker in de aanbieding, waardoor het toch interessant kan zijn om de PS5 mét schijflade aan te schaffen. Qua andere specificaties komen de twee varianten met elkaar overeen.

Het verschil tussen de PS5 en Xbox Series X

Behalve de PS5 is er vóór Black Friday nog een nieuwe console beschikbaar: de Xbox Series X. Wat is het verschil tussen deze twee nieuwe exemplaren? Game Mania dook al de diepte in. De Xbox Series X wordt waarschijnlijk krachtiger dan de PS5. Dit komt door de GPU en de CPU van de X. Deze zijn sneller dan die van de PS5. Op het gebied van de snelheid van het verwerken van gegevens is daarentegen de PlayStation 5 een betere aankoop. Zowel de Xbox Series X als de PS5 hebben hetzelfde geheugen, maar de PS5 kan deze gegevens (volgens de specificaties) veel sneller verwerken. Bedenk dus goed wat je belangrijker vind en welke spelcomputer jij dus met Black Friday wilt kopen. 

PS5 vs. PS5 Pro

Behalve de PS5 is PlayStation ook bezig met de ontwikkeling van de PS5 Pro. De release van de Pro volgt waarschijnlijk in 2023, daar moeten we dus nog even geduld voor hebben. Over al de specificaties van de PS5 Pro is nog niks bekend gemaakt, ook hier moeten we dus nog op wachten. Geruchten zijn wel dat de PS5 Pro nóg krachtiger gaat worden dan de PS5. De prijs en bijbehorende hardware zijn ook nog niet bekend.

Waar is de Playstation 5 te koop?

De PlayStation 5 gaat te koop zijn bij onder andere Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Game Mania. Deze winkels houden de PS5 ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen hoogstwaarschijnlijk ook de PS5 gaan verkopen. 

Black Friday PS5 games

Naast de winkels waar de PS5 te koop gaat zijn, is ook al bevestigd welke games je op de PS5 kunt spelen. Zo zijn ‘Lord of the Rings – Gollum, Godfall, Spiderman 2, Horizon: Forbidden West en Watch Dogs: Legion al klaar voor de release. Ook kunnen we in 2021 GTA 5 verwachten! De adviesprijzen voor de PS5 games liggen rond de €80,-.

Huidige deals en acties

Of er Black Friday deals gaan zijn op de PS5? Op dit moment is dat ook voor ons nog een verrassing, maar we hopen van wel! Abonneer je op de nieuwsbrief en we laten je meteen weten zodra de PS5 Black Friday deals bekend zijn.