Xbox series X Black Friday

Xbox series X Black Friday 2020

Met de Xbox Series X kom jij de wintermaanden door. Speel alsof je op vakantie bent en kerst viert in alle verre oorden. Geniet daarnaast van de ‘meest krachtige game console die Microsoft ooit heeft gemaakt’, aldus Microsoft. Het maakt niet uit waar je bent of met wie, met de Xbox Series X ben jij overal aanwezig en met iedereen verbonden.

Lees verder

Black Friday Xbox Series X

Heb je er al zin in? Aangezien de Xbox Series X naar alle verwachting wordt gereleased op Thanksgiving, één dag voor Black Friday, verwachten we te gekke Xbox Series X Black Friday deals op 27 november 2020. 

Voorspellingen voor Black Friday 2020 Xbox Series X

Het is geen vraag of er Xbox Series X deals komen, maar een feit. Microsoft lanceert deze nieuwe console niet voor niets op de dag vóór Black Friday. Vorige jaren zagen we de prijzen van de Xbox One en de Xbox One S flink zakken tijdens Black Friday. Helemaal wanneer er een nieuw exemplaar aanwezig is. Aangezien dit jaar de Xbox Series X uitkomt, verwachten we dat de prijzen van de Xbox One en de Xbox One S nog verder dalen en onder de € 200,- zakken. Wat de Xbox Series X Black Friday deal gaat zijn, is helaas nog niet bekend. Houd shops als MediaMarkt, Bol.com en Game Mania goed in te gaten. Dit zijn winkels waar de nieuwe Xbox zeker te koop gaat zijn. 

Xbox Series X Black Friday deals van eerdere edities

Tijdens de vorige edities van Black Friday was de Xbox Series X nog niet op de markt, maar de Xbox One en de Xbox One S wel. Vorig jaar gingen de prijzen al flink omlaag tijdens Black Friday. Zo daalde de prijs van de Xbox One S bij Microsoft naar € 319,- en bij Game Mania naar € 349,-. 

  • Microsoft Xbox One S 1 TB All Digital 2.0 bij MediaMarkt van € 439,- voor € 319,- 
  • Xbox One S 1TB White + 2 controllers bij GameMania van € 419,- voor € 349,-
  • Xbox One Wireless Controller S – White bij GameMania van € 79,99 voor € 39,99
  • FIFA 20 voor de Xbox One bij Bol.com van € 251,96 voor € 224,-
  • En nog veel meer!!

Hoe duur wordt de Xbox Series X?

De prijs van de Xbox Series X is nog niet bekend gemaakt. Wel hebben ze aangegeven dat de nieuwe Xbox met een scherpere prijs wordt gereleased dan de Xbox One die voor €499,- op de markt kwam. Daarnaast heeft een leaker aangegeven dat Microsoft denkt aan een prijs van €400,-. Wat de prijs uiteindelijk gaat zijn is dus nog een verrassing, maar deze speculaties beloven veel goeds.

Wanneer komt de Xbox Series X uit?

We noemden al even Thanksgiving, 26 november 2020. Deze datum heeft even gestaan op de website van Microsoft maar is inmiddels weer verdwenen. Naar alle verwachting wordt de Xbox Series X wel rond deze tijd uitgebracht. Microsoft doet namelijk altijd mee aan Black Friday. Microsoft zou er dan ook goed aan doen om deze nieuwe game pc nog vóór deze kortingsdag te releasen. We kunnen dan weer speciale Xbox Black Friday deals verwachten.  

Xbox Series X specificaties

Wat maakt de Xbox Series X zo bijzonder? De Xbox Series X heeft een AMD Zen 2 CPU, met 8 cores. De Xbox Series X is dus een 8K console met een SSD. Hierdoor is de spelcomputer sneller dan zijn voorgangers. Het laden van games en opslaan van spellen zal sneller gaan. Ten tweede is het design anders. Het hoge ontwerp heeft iets weg van een toren en is daarin totaal anders dan de andere Xbox consoles. Tot slot is de Xbox Series X 4 keer zo krachtig als de Xbox One. Wil je dus een krachtige spel pc dan is de Xbox Series X voor jou een waardevolle toevoeging!

Xbox Series X vs. PS5

Behalve de Xbox Series X van Microsoft komt ook Sony dit jaar met de nieuwe Playstation 5. Beide worden gekenmerkt als krachtige consoles. Op dit moment zijn de twee gaming pc’s nog niet fysiek beschikbaar, dus we kunnen alleen kijken naar wat de verschillen en overeenkomsten zijn op basis van de specificaties die al bekend zijn. De Xbox Series X is ten eerste iets krachtiger dan de PS5. De CPU en GPU zijn sneller wat zorgt voor een krachtige game pc. De Playstation 5 console is daarnaast sneller. De gegevens worden sneller verwerkt door de PS5 waardoor de PS5 sneller functioneert dan de Xbox Series X. In de praktijk moet echter blijken wat de daadwerkelijke verschillen en overeenkomsten zijn. 

Black Friday Xbox Series X producten

Een kenmerk van de Xbox Series X is dat het ‘backwards compatible’ is. Dit betekent dat alle games die voor de Xbox zijn gemaakt, ook gespeeld kunnen worden met de Xbox Series X. Daarnaast zijn er al tientallen nieuwe games bekend gemaakt, waaronder: Dirt 5, Bloodlines 2 en Yakuza 7. We verwachten dit jaar ook FIFA 21. Aangezien deze release in september verwacht wordt, komt FIFA waarschijnlijk eerst uit op de Xbox One. Maar wij verwachten te gekke combinatie deals met spectaculaire games tijdens Black Friday 2020. Vorig jaar werd de Xbox One tijdens Black Friday bijvoorbeeld aangeboden in combinatie met FIFA 20.  

Huidige deals en acties

Wil je op de hoogte blijven van de Xbox Series X? Ben je benieuwd naar wat de Black Friday deals gaan zijn en wil je als eerste weten wanneer deze gave spelcomputer uitkomt? Neem dan regelmatig een kijkje op het dealoverzicht of  het winkeloverzicht. Hier worden als eerste de beste Xbox Black Friday deals gepubliceerd.