black friday xbox series x
Xbox Series X

Xbox series X Black Friday 2020

Wil jij deze wintermaanden genieten van de ‘meest krachtige game console die Microsoft ooit heeft gemaakt’, aldus Microsoft? Dan ben je op de juiste pagina beland! Hier vind je namelijk alle ins and outs over Xbox Series X Black Friday 2020! 

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden

Black Friday Xbox Series X

Heb je er al zin in? Aangezien de Xbox Series X op 22 september 2020 voor het eerst online gereserveerd kan worden en vervolgens op 10 november 2020 geleverd gaat worden. Dit betekent dat de console vóór Black Friday op de markt is! Het is dan wel nog de vraag of deze geweldige console in de aanbieding gaat dit jaar. Maar je weet het nooit, misschien stunten ze alsnog met de prijs tijdens dit kortingsevent! Is het niet met de console prijs, dan wellicht met de prijzen van de games. Dus houdt deze pagina zeker goed in de gaten om up-to-date te blijven.

Voorspellingen voor Black Friday 2020 Xbox Series X

De console wordt dus gereleased vóór Black Friday. Is dit toeval of met een reden? Je zou zeggen dat de console niet flink afgeprijsd gaat zijn tijdens Black Friday, omdat hij dan pas een maand op de markt is. Maar de releasedatum maakt het wel verdacht… Wie weet verrast Microsoft ons toch met een mooie deal! Is het niet op de console, dan wellicht op mooie games. 

Wat we wel voorspellen is dat door de komst van de Xbox Series X de prijzen van de Xbox One en de Xbox One S flink zakken tijdens Black Friday. Welke deal we hiervoor kunnen verwachten is nog een verrassing, dus houdt shops als MediaMarkt, Bol.com en Game Mania goed in te gaten. Dit zijn winkels waar je zeker mooie deals gaat vinden eind november.

Xbox Series X Black Friday deals van eerdere edities

Tijdens de vorige edities van Black Friday was de Xbox Series X nog niet op de markt, maar de Xbox One en de Xbox One S wel. Vorig jaar gingen de prijzen al flink omlaag tijdens Black Friday. Zo daalde de prijs van de Xbox One S bij Microsoft naar € 319,- en bij Game Mania naar € 349,-. Dit zijn mooie startprijzen voor de deals van dit jaar.

  • Microsoft Xbox One S 1 TB All Digital 2.0 bij MediaMarkt van € 439,- voor € 319,- ;
  • Xbox One S 1TB White + 2 controllers bij GameMania van € 419,- voor € 349,- ;
  • Xbox One Wireless Controller S – White bij GameMania van € 79,99 voor € 39,99 ;
  • FIFA 20 voor de Xbox One bij Bol.com van € 251,96 voor € 224,- ;
  • En nog veel meer!!

Hoe duur wordt de Xbox Series X?

De prijs van de Xbox Series X is op 9 september 2020 bekend gemaakt. De console gaat €499,- euro kosten! Dezelfde prijs als waar de Xbox One voor op de markt kwam. 

Wanneer komt de Xbox Series X uit?

Zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S kunnen vanaf 22 september 2020 online gereserveerd worden. Vervolgens zullen de consoles op 10 november geleverd worden.

Xbox Series X specificaties

Wat maakt de Xbox Series X zo bijzonder? De Xbox Series X heeft een AMD Zen 2 CPU, met 8 cores. De Xbox Series X is dus een 8K console met een SSD. Hierdoor is de spelcomputer sneller dan zijn voorgangers. Het laden van games en opslaan van spellen zal sneller gaan. Ten tweede is het design anders. Het hoge ontwerp heeft iets weg van een toren en is daarin totaal anders dan de andere Xbox consoles. Tot slot is de Xbox Series X 4 keer zo krachtig als de Xbox One. Wil je dus een krachtige spel pc dan is de Xbox Series X voor jou een waardevolle toevoeging!

Xbox Series X vs. PS5

Behalve de Xbox Series X van Microsoft komt ook Sony dit jaar met de nieuwe Playstation 5. Beide worden gekenmerkt als krachtige consoles. Op dit moment zijn de twee gaming pc’s nog niet fysiek beschikbaar, dus we kunnen alleen kijken naar wat de verschillen en overeenkomsten zijn op basis van de specificaties die al bekend zijn. De Xbox Series X is ten eerste iets krachtiger dan de PS5. De CPU en GPU zijn sneller wat zorgt voor een krachtige game pc. De Playstation 5 console is daarnaast sneller. De gegevens worden sneller verwerkt door de PS5 waardoor de PS5 sneller functioneert dan de Xbox Series X. In de praktijk moet echter blijken wat de daadwerkelijke verschillen en overeenkomsten zijn. 

Black Friday Xbox Series X producten

Een kenmerk van de Xbox Series X is dat het ‘backwards compatible’ is. Dit betekent dat alle games die voor de Xbox zijn gemaakt, ook gespeeld kunnen worden met de Xbox Series X. Daarnaast zijn er al tientallen nieuwe games bekend gemaakt, waaronder: Dirt 5, Bloodlines 2 en Yakuza 7. We verwachten dit jaar ook FIFA 21. Aangezien deze release in september verwacht wordt, komt FIFA waarschijnlijk eerst uit op de Xbox One. Maar wij verwachten te gekke combinatie deals met spectaculaire games tijdens Black Friday 2020. Vorig jaar werd de Xbox One tijdens Black Friday bijvoorbeeld aangeboden in combinatie met FIFA 20.  

Huidige deals en acties

Wil je op de hoogte blijven van de Xbox Series X? Ben je benieuwd naar wat de Black Friday deals gaan zijn en wil je als eerste weten wanneer deze gave spelcomputer uitkomt? Neem dan regelmatig een kijkje op het dealoverzicht of  het winkeloverzicht