black friday xbox series x
Xbox Series X

Xbox series X Black Friday 2024

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Black Friday Xbox Series X

Heb je er al zin in? Aangezien de Xbox Series X op 22 september 2020 voor het eerst online gereserveerd kon worden en vervolgens op 10 november 2020 geleverd werd. Betekende dit dat de aanbiedingen afgelopen jaar nog niet spectaculair waren. Dat wordt dit jaar zeker anders. We verwachten toffe kortingen op de Xbox Series X en bijbehorende games. Dus houdt deze pagina zeker goed in de gaten om up-to-date te blijven.

Voorspellingen voor Black Friday 2024 Xbox Series X

Wat we voorspellen is dat door de komst van de Xbox Series X de prijzen van de Xbox One en de Xbox One S flink zakken tijdens Black Friday. Welke deal we hiervoor kunnen verwachten is nog een verrassing, dus houdt shops als MediaMarkt, Bol.com en Game Mania goed in te gaten. Dit zijn winkels waar je zeker mooie deals gaat vinden eind november.

Xbox Series X Black Friday deals van eerdere edities

Vorig jaar gingen de prijzen al flink omlaag tijdens Black Friday. Zo daalde de prijs van de Xbox One S bij Microsoft naar € 319,- en bij Game Mania naar € 349,-. Dit zijn mooie startprijzen voor de deals van dit jaar.

  • Microsoft Xbox One S 1 TB All Digital 2.0 bij MediaMarkt van € 439,- voor € 319,- ;
  • Xbox One S 1TB White + 2 controllers bij GameMania van € 419,- voor € 349,- ;
  • Xbox One Wireless Controller S – White bij GameMania van € 79,99 voor € 39,99 ;
  • FIFA 20 voor de Xbox One bij Bol.com van € 251,96 voor € 224,- ;
  • En nog veel meer!!

Hoe duur wordt de Xbox Series X?

De prijs van de Xbox Series X is op 9 september 2020 bekend gemaakt. De console kost €499,- euro! Dezelfde prijs als waar de Xbox One voor op de markt kwam. 

Wanneer komt de Xbox Series X uit?

Zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S konden vanaf 22 september 2020 online gereserveerd worden. Vervolgens werden de consoles op 10 november geleverd.

Xbox Series X specificaties

Wat maakt de Xbox Series X zo bijzonder? De Xbox Series X heeft een AMD Zen 2 CPU, met 8 cores. De Xbox Series X is dus een 8K console met een SSD. Hierdoor is de spelcomputer sneller dan zijn voorgangers. Het laden van games en opslaan van spellen zal sneller gaan. Ten tweede is het design anders. Het hoge ontwerp heeft iets weg van een toren en is daarin totaal anders dan de andere Xbox consoles. Tot slot is de Xbox Series X 4 keer zo krachtig als de Xbox One. Wil je dus een krachtige spel pc dan is de Xbox Series X voor jou een waardevolle toevoeging!

Xbox Series X vs. PS5

Behalve de Xbox Series X van Microsoft kwam ook Sony in 2020 met de nieuwe Playstation 5. Beide worden gekenmerkt als krachtige consoles. Op dit moment zijn de twee gaming pc’s nog niet fysiek beschikbaar, dus we kunnen alleen kijken naar wat de verschillen en overeenkomsten zijn op basis van de specificaties die al bekend zijn. De Xbox Series X is ten eerste iets krachtiger dan de PS5. De CPU en GPU zijn sneller wat zorgt voor een krachtige game pc. De Playstation 5 console is daarnaast sneller. De gegevens worden sneller verwerkt door de PS5 waardoor de PS5 sneller functioneert dan de Xbox Series X. In de praktijk moet echter blijken wat de daadwerkelijke verschillen en overeenkomsten zijn. 

Black Friday Xbox Series X producten

Een kenmerk van de Xbox Series X is dat het ‘backwards compatible’ is. Dit betekent dat alle games die voor de Xbox zijn gemaakt, ook gespeeld kunnen worden met de Xbox Series X. Daarnaast zijn er al tientallen nieuwe games bekend gemaakt, waaronder: Dirt 5, Bloodlines 2 en Yakuza 7. We verwachten dit jaar ook FIFA 21. Aangezien deze release in september verwacht wordt, komt FIFA waarschijnlijk eerst uit op de Xbox One. Maar wij verwachten te gekke combinatie deals met spectaculaire games tijdens Black Friday 2024. 2 jaar geleden werd de Xbox One tijdens Black Friday bijvoorbeeld aangeboden in combinatie met FIFA 20.  

Huidige deals en acties

Wil je op de hoogte blijven van de Xbox Series X? Ben je benieuwd naar wat de Black Friday deals gaan zijn en wil je als eerste weten wanneer deze gave spelcomputer uitkomt? Neem dan regelmatig een kijkje op het dealoverzicht of  het winkeloverzicht