Black Friday Koelkast
Koelkasten

Koelkast Black Friday 2024

Koelt je huidige koelkast niet meer zoals het hoort? Heb je zo’n oude koelkast dat hij meer energie vreet dan nodig? Beschouw je je koelkast tegenwoordig als een grote puzzel met de hoogste moeilijkheidsgraad wanneer je terug bent van de Jumbo supermarkt? Of heb je een nog onvolledige mancave waarin een bierkoelkast ontbreekt? Dan wordt het toch eens tijd om een (nieuwe) koelkast aan te schaffen. Prijzig, we weten het. Daarom bij deze het goede nieuws dat er vele Black Friday koelkast deals gaan zijn dit jaar!

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Black Friday Koelkast

Black Friday 2024 gaat zijn op 29 november. Zet dit alvast in je agenda, het liefst met een oogverblindend fel kleurtje, want deze dag wil je niet missen! Waarom niet? Omdat er zo’n ongelofelijk hoge kortingen worden weggegeven, dat je bijna achterover valt van verbazing. Dé ideale gelegenheid dus om je oude koelkast te verruilen voor een spiksplinternieuwe variant. Maar welke Black Friday koelkast gaat de beste opvolger zijn? Om hier een weloverwogen keuze in te maken is het goed om ten minste stil te staan bij de volgende punten;

Het model

En nee, dan hebben we het niet over Doutzen Kroes of Sean O’Pry. Stay focused. Koelkasten zijn er namelijk in verschillende modellen. Zo heb je de keuze uit een compacte 1-deurskoelkast (met of zonder een klein vriesvak), een complete koelkast met een grote diepvriezer onderaan of bovenaan, een inbouwkoelkast (met of zonder diepvries of vriesvak), een tafelmodel koelkast, een mini koelkast of een luxueuze Amerikaanse koelkast (weet wel, zo eentje uit je stoutste dromen met twee deuren, gekoeld water en een ijsblokjesmachine…). We zijn ons ervan bewust dat dit nogal wat opties zijn. Maar door je goed af te vragen waarvoor je je koelkast precies gaat gebruiken en hoeveel plaats er beschikbaar is, moet deze keuze goed te doen zijn.

De netto inhoud van de koelruimte

Het is uitermate fijn wanneer je thuiskomt van de supermarkt je zonder moeite alle producten in je koelkast kunt leggen. Daarom is het belangrijk om goed stil te staan bij de grote van je nieuwe koelkast. De netto inhoud van een koelkast ligt over het algemeen tussen de 100 en de 400 liter. Daarbij geeft de Consumentenbond aan dat wanneer je +/-50 liter per persoon telt, je goed uitkomt. Op basis van dit advies zijn er de volgende richtlijnen;

  • 1 tot 2 personen: 100 tot 150 liter
  • 3 tot 5 personen: 150 tot 250 liter
  • 5 personen of meer: 250 liter of meer

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar hoe vaak je in de week boodschappen doet en hoe grote eters jullie zijn.

Het energielabel

Een koelkast gebruikt vaak veel energie. Factoren die hier invloed op hebben zijn de grote van de koelkast en het energielabel. Houdt je je bezig met het milieu of wil je simpelweg kosten besparen? Dan doe je er goed aan om een koelkast aan te schaffen met een hoog energielabel. Zo is een koelkast met het energielabel A+++ -20% het zuinigst en een koelkast met het energielabel G het minst zuinig. Over het algemeen zijn de meeste koelkasten voorzien van een A++ label.

Het merk

Ja en dan hebben we natuurlijk nog de verschillende merken waar je uit kunt kiezen. De Consumentenbond heeft hier een onderzoek naar gedaan waaraan ruim 5200 consumenten hebben deelgenomen. Uit dit onderzoek blijkt dat Samsung het best gewaardeerde merk is onder de consumenten. Dit komt voornamelijk door het gebruiksgemak van de Samsung koelkasten. Andere merken die hoog scoorden in het onderzoek waren LG, Liebherr, Bosch en Siemens. Zij scoorden allemaal een rapportcijfer van 8 of hoger. Dat is goed om te weten! Doe er dus je voordeel mee.

Mis geen enkele deal!

Aangezien een koelkast vaak jaren meegaat, is het uitzoeken van een nieuwe koelkast een belangrijk keuzeproces. Net zoals het op de hoogte blijven van de beste Black Friday koelkast deals. Dit kan stressvol en chaotisch zijn. Wij van Black Friday Nederland willen je daarom graag ontzorgen d.m.v. onze nieuwsbrief. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief wordt je namelijk als een van de eerste op de hoogte gebracht van de beste Black Friday koelkast deals! Zo hoef jij je energie niet te verdelen en kun je je volledig focussen op het uitzoeken van de beste koelkast. Dat is nog eens makkelijk profiteren van Black Friday, niet waar?