Cyber Monday

Cyber Monday 2022

Cyber Monday vindt plaats op de maandag direct na Black Friday en is een online koopjesfestijn dat in Amerika is begonnen maar wat ook in Nederland aan populariteit wint. *Cyber Monday 2022 vindt plaats op maandag 28 november*. Grote webshops zoals Mediamarkt, Bol.com en Coolblue hebben vaak speciale aanbiedingen gereserveerd voor Cyber Monday met kortingen op bijvoorbeeld elektronica die in de tientallen procenten kunnen lopen.

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday (ook wel Cyber Maandag genoemd) is het online antwoord op Black Friday. Het begrip heeft een Amerikaanse geschiedenis. Webwinkeliers kwamen er namelijk achter dat veel Amerikanen op de eerste maandag na Black Friday de laatste aankopen deden voor kerst. Dit werd gedaan om te ontkomen aan de drukte in de fysieke winkels.

Met deze trend werd deze nieuwe koopdag gelanceerd. De maandag na Black Friday staat nu bekend als de dag waarop online retailers consumenten verleiden met stevige online kortingsacties. De term Cyber Monday bestaat pas zo’n 10 jaar, maar is nu al uitgegroeid – zeker in Amerika – tot één van de belangrijkste shopdagen in het jaar. De omzet die op deze maandag door retailers wordt gerealiseerd is de laatste jaren zelfs hoger dan tijdens Black Friday. wat is Cyber Monday?, Lees hier meer

Opkomst in Nederland

Hoewel we in Nederland geen Thanksgiving vieren, zien we steeds vaker dat winkeliers toch stunten met Black Friday deals. Maar omdat Black Friday in Nederland geen nationale vrije dag is, lijkt Cyber Monday 2022 vanwege het online aanbod veel beter aan te slaan. Er zijn dan ook steeds meer webwinkels die meedoen met de uitverkoop. Dus wil je zelf flinke Cyber Monday kortingen pakken? Wacht dan vooral op de online deals op de maandag na Black Friday.

Wanneer is Cyber Monday 2022?

Maandag 28 november is de dag waarop het feest losbarst. In tegenstelling tot een normale sale, zoals we die kennen in Nederland, heeft Cyber Monday 2022 een zeer beperkte houdbaarheidsdatum. Zo zijn de Cyber Monday aanbiedingen vaak alleen op deze maandag geldig. Toch zijn er ook webwinkels die hun deals het gehele Cyber Weekend laten gelden. Dat wordt dus flink online shoppen!  Wanneer is Cyber Monday? Lees hier meer.

De kortingsacties zijn geldig op deze ene maandag in het jaar. Houdt rekening met een mogelijk beperkte oplage. Vele kopers gaan ook in de nacht van zondag op maandag hun slag slaan. Wacht dus vooral niet te lang met je aankoop!

 • Cyber Monday 2023 op maandag 27 november;
 • Cyber Monday 2024 op maandag 2 december;
 • Cyber Monday 2025 op maandag 1 december.

Hoelaat begint het online kortingsfeest?

De online deals gaan officieel precies om 00:00 uur in de verkoop, dus blijf zondag wat langer op om jezelf te verzekeren van de echte top deals. Echter kan het in de praktijk soms ook anders zijn. Zo zijn er verschillende webshops die pas rond 09:00 of 10:00 uur beginnen op deze maandag. Daarnaast zijn er ook aanbieders die voor Cyber Monday 2022 dezelfde actie hanteren als met Black Friday. Wanneer dit het geval is dan kun je natuurlijk al eerder dan 00:00 uur profiteren van de actie. Wel eindigen deze acties dan vaak wel op maandag om 23:59.

Onze tip: zorg dat je je favoriete winkels goed in de gaten houdt gedurende het Black Friday weekend en neem regelmatig een kijkje in ons winkel- en dealoverzicht. Zo zorg je ervoor dat je beste Cyber Monday deals zeker niet mist. Cyer Monday is namelijk ideaal om cadeaus aan te schaffen voor bijvoorbeeld kerst en Sinterklaas. Profiteer van de hele hoge korting op een mega assortiment. De feestdagen zijn al prijzig genoeg, toch? 

Geheimzinnige Cyber Monday acties

Het is best wel gebruikelijk dat winkeliers pas op het laatste moment aangeven welke deals ze gaan aanbieden. Houd dus vooral de week vóór Black Friday de deals goed in de gaten en stel je verlanglijst op zodat jij op het moment suprême je slag kunt slaan! Om je alvast goed op weg te helpen hebben wij een handig overzicht gemaakt van alle winkeliers die meedoen. Klik hier voor de deelnemende webwinkels.

Aanbiedingen van voorgaande jaren

Van welke online aanbiedingen bij welke online winkels we dit jaar mogen genieten blijft nog een verrassing, wel kunnen we een blik werpen op enkele mooie deals met flinke kortingen van voorgaande edities van Cyber Monday Nederland. Zo weet je toch een beetje wat je kunt verwachten voor het online kortingsspektakel dit jaar.

 • Bol.com organiseerde een heel weekend, van vrijdag t/m maandag, waarin je kon genieten van de beste elektronica deals;
 • Bij Levi’s ontving je tijdens Black Friday 30% korting en kreeg je op de kortingsmaandag hier nog eens 10% extra kassakorting bij;
 • Bij Hunkemöller kreeg je tijdens Black Friday 25% korting op de hele collectie. Op de maandag veranderde dit kortingspercentage naar 30%;
 • Ook bij Under Armour liepen de kortingen op. Zo kreeg je tijdens de Pre Black Friday sale 30% korting, tijdens Black Friday zelf 35% en met Cyber Monday zelfs 40% korting;
 • Nike gaf tijdens Black Friday 30% korting op alle sale items, maar tijdens het kortingsspektakel op maandag ontving je 15% korting op alle niet-sale items!
 • En nog veel meer leuke online sales!

Black Friday vs Cyber Monday

Velen vragen zich af of de Cyber Monday acties veel verschillen met de Black Friday acties van desbetreffende winkels. En hoewel er veel webshops zijn die de Black Friday actie doortrekken tot de maandag, zijn er ook genoeg aanbieders die tijdens het online kortingsfestijn op de maandag extra uitpakken met nóg hogere kortingen. Denk hierbij aan de eerdergenoemde winkels Bol.com, Levi’s, Hunkemoller, Nike en Under Armour, maar ook aan Winkelstraat.nl, MADE, Watch2Day, Perry Sport en Saniweb. De Cyber Monday acties hebben over het algemeen gemiddeld 5-10% extra korting t.o.v. Black Friday. Kortom, zeker de moeite waard!

 • Datum Black Friday 2022: Vrijdag 25 november 2022
 • Datum Cyber Monday 2022: Maandag 28 november 2022

Cyber Monday MediaMarkt

Een andere winkelpagina welke ook thuishoort in het rijtje van de populaire Cyber Monday pagina’s is de Mediamarkt Cyber Monday deals pagina. Dat is niet zo gek, want deze aanbieder staat ook in het rijtje van de populairste Black Friday winkels. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat de MediaMarkt een enorm breed aanbod heeft in elektronica, maar ook omdat de deals van deze webshop enorm interessant zijn. Ondanks het feit dat de MediaMarkt geen unieke actie heeft op de online kortingsmaandag, maar zijn Black Friday actie doortrekt tot de maandag, loont het zeker deze winkel in de gaten te houden. Zo kreeg je het afgelopen jaar 40% korting op o.a. televisies en consoles.

Cyber Monday Coolblue

Een andere winkelpagina welke ook thuishoort in het rijtje van de populaire Cyber Monday pagina’s is de Coolblue Cyber Monday deals pagina. Ook deze webshop staat in het teken van elektronica, een populaire categorie met de spectaculaire kortingsdagen. Hoewel deze aanbieder voorgaande jaren geen speciale aanbieding had op de maandag, kon je er toch hoge kortingen scoren. Zo liep de Black Friday actie door t/m de online kortingsmaandag, waarbij je kon genieten van mooie aanbiedingen op verschillende elektronica producten. Hoogstwaarschijnlijk is dat dit jaar ook het geval. Maar wees er snel bij want op=op! Vind dus nu snel een goede deal!