Cyber Monday

Cyber Monday is een Amerikaans begrip: het is een online koopjesfestijn dat volgt op Black Friday. De laatste jaren zien we dat vooral webwinkels in Nederland steeds vaker meedoen met deze online uitverkoop met extreme kortingen.

Lees verder

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is het online antwoord op Black Friday. Webwinkeliers kwamen er achter dat veel Amerikanen op de eerste werkdag na Black Friday online kerstaankopen deden. Dit werd gedaan om te ontkomen aan de drukte in de fysieke winkels.

Met deze trend werd deze nieuwe koopdag gelanceerd. De maandag na Black Friday staat nu bekend als de dag waarop online retailers consumenten verleiden met stevige online kortingsacties. De term Cyber Monday bestaat pas zo’n 10 jaar, maar is nu al uitgegroeid – zeker in Amerika – tot één van de belangrijkste shopdagen in het jaar. De omzet die op deze maandag door retailers wordt gerealiseerd is de laatste jaren zelfs hoger dan tijdens Black Friday.

Opkomst in Nederland

Hoewel we in Nederland geen Thanksgiving vieren, zien we steeds vaker dat winkeliers toch stunten met Black Friday aanbiedingen. Maar omdat Black Friday in Nederland geen nationale vrije dag is, lijkt Cyber Monday vanwege het online aanbod veel beter aan te slaan. Er zijn dan ook steeds meer webwinkels die meedoen met de uitverkoop. Dus wil je zelf flinke korting pakken? Wacht dan vooral op de online deals op de maandag na Black Friday.

Cyber Monday 2020

Maandag 30 november is de dag waarop het feest losbarst. De online deals gaan precies om 00:00 uur in de verkoop dus blijf zondag wat langer op om jezelf te verzekeren van de echte top deals. In tegenstelling tot een normale sale, zoals we die kennen in Nederland, heeft Cyber Monday een zeer beperkte houdbaarheidsdatum.

De kortingsacties zijn geldig op deze ene maandag in het jaar. Houdt rekening met een mogelijk beperkte oplage. Vele kopers zullen dan ook in de nacht van zondag op maandag hun slag slaan. Wacht dus vooral niet te lang met je aankoop!

Geheimzinnige Cyber Monday deals

Bovendien is het gebruikelijk dat winkeliers pas op het laatste moment aangeven welke deals ze gaan aanbieden. Houd dus vooral de week vóór Black Friday de deals goed in de gaten en stel je verlanglijst op zodat jij op het moment suprême je slag kunt slaan! Om je alvast goed op weg te helpen hebben wij een handig overzicht gemaakt van alle winkeliers die meedoen. Klik hier voor de deelnemende webwinkels.