Wat is Black Friday?

2 minuten leestijd

Wat is de betekenis van Black Friday?

Tegenwoordig is Black Friday een dag waarop winkels in Nederland hun producten flink afprijzen met geweldige kortingen. Van origine komt Black Friday uit Amerika, waar de feestdag wordt gezien als ‘de dag van het jaar om te gaan shoppen’. Black Friday valt op de vrijdag na Thanksgiving in november en werd in Amerika als start van de kerstinkopen gezien. Na de stijgende populariteit in Amerika, is het festijn ook doorgezet naar Nederland.  Op deze ‘Zwarte Vrijdag’ geven steeds meer winkels ieder jaar scherpere deals. Het is dus slim om tot deze feestdag te wachten met het aanschaffen van jouw favoriete, nieuwe producten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe smartphone, winterjas of gaming console, dan is Black Friday het perfecte moment deze artikelen te kopen. 

Wanneer is Black Friday?

Black Friday 2024 valt dit jaar op vrijdag 29 november. Toch raden wij aan de deals vanaf vrijdag 22 november al in de gaten te houden. Dit is namelijk de start van de ‘Black Week‘. Veel populaire webshops starten op deze vrijdag al met het uitgeven van hun allereerste deals. Er zijn zelfs webwinkels die iedere dag een andere dagdeal organiseren, waardoor het slim is om deze webshops elke dag eens te checken. De Black Week loopt weer af op maandag 2 december, ook wel Cyber Monday 2024 genoemd. Op deze dag worden de laatste Black Friday deals vaak nog extra afgeprijsd. 

Hoeveel korting krijg je met Black Friday? 

De kortingen tijdens Black Friday zijn ieder jaar torenhoog. Zo ontving je afgelopen Black Friday editie tot wel 86% korting bij veel winkels. Je ontving bijvoorbeeld tot 86% korting op sportkleding bij The North Face of tot 83% korting op meubels bij Koopjedeal. We verwachten tijdens Black Friday 2024 nog hogere kortingen dan afgelopen jaar. 

Welke webwinkels doen mee aan Black Friday? 

Er zijn maar weinig winkels in Nederland die niet deelnemen aan het populaire Black Friday. Iedere winkel wil zijn kans pakken de meeste klanten aan te trekken. We zien dan ook dat deals steeds scherper worden door de onderlinge concurrentie. Er zijn een aantal webshops die ons ieder jaar blijven verrassen met torenhoge kortingen. De webshops waar we het over hebben zijn o.a. Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Amazon. Benieuwd welke winkels nog meer mee doen? Check dan hier het gehele winkeloverzicht. 

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.