Wat is Cyber Monday?

Misschien heb je het begrip ‘ Cyber Monday’ al wel eens gehoord of gelezen. Maar wat houdt deze feestdag precies in en hoe is het ontstaan? Je leest het hieronder.

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

De populairste categorieën:
Slide 1 of 10
Apple
Nintendo Switch
PlayStation
Sonos
Televisies
Gaming
Laptops
Philips Hue
Samsung Galaxy
Alle categorieën

Geschiedenis van Cyber Monday

Cyber Monday is een Amerikaans concept. Dit begrip is ontstaan in 2005. Cyber Monday werd georganiseerd als tegenhanger van Black Friday. Met als voordeel dat mensen op deze maandag niet in lange rijen voor de winkels hoefden te wachten of hoefden te knokken voor de producten. De dag staat nu ook wel bekend om haar extreem hoge kortingen.

Wat is dus Cyber Monday precies?

Cyber Monday is een online koopjesfestijn dat na Black Friday valt. De dag staat voor de officiële start van het online shopping seizoen, dus als start van de inkopen voor de feestdagen. Tijdens Cyber Monday hoef je niet je huis uit, maar is het wel handig om je goed voor te bereiden en op tijd klaar te zitten voor de Cyber Monday Deals

Opkomst Cyber Monday in Nederland 

Black Friday wordt steeds bekender in Nederland, Cyber Monday is daarentegen redelijk nieuw. In Amerika is Cyber Monday momenteel wel groter geworden dan Black Friday, omdat het makkelijker en minder stressvol is om al je aankopen online te doen. Daarnaast is er ook veel meer keuze beschikbaar. We verwachten dan ook dat Cyber Monday steeds meer zal groeien binnen Nederland. En wie weet groeit het Black Friday wel voorbij?

Grote spelers tijdens Cyber Monday

Er zijn een aantal grote Cyber Monday winkels die wij jou absoluut aanraden om in de gaten te houden tijdens deze feestelijke maandag. MediaMarkt, Coolblue, Bol.com en Amazon komen namelijk ieder jaar met hele scherpe deals. Vaak zijn deze deals elektronica gerelateerd, zoals deals op laptops, koptelefoons, telefoonhoesjes, tablets en smartphones. Ook BCC en 50five hebben vaak toffe deals op bijvoorbeeld televisies en witgoed. Ben jij wel op zoek naar een van deze producten of vind je het leuk om de beste Cyber Monday deals op te speuren, check dan zeker deze bovenstaande winkels tijdens Cyber Monday 2024 op 2 december!