Black Friday Sneakers
sneakers

Sneakers Black Friday 2024

Je kunt er mee rennen door het bos, voetballen op het veld, basketballen in de zaal. En als je klaar bent met sporten draag je ze naar de verjaardag van je zusje, je allereerste werkdag en tijdens het avondje stappen met je vrienden. We hebben het natuurlijk over de Black Friday sneakers! Dé meest veelzijdige schoen in de modewereld met duizenden aanbidders. Jong of oud, man of vrouw, sneakers zijn voor iedereen! Check daarom hier alle Black Friday sneakers aanbiedingen van 2022!

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Black Friday Sneakers

Doordat de wereld van sneakers zo enorm groot is, zijn er altijd mooie aanbiedingen tijdens Black Friday. Afgelopen jaar deden veel merken mee zoals adidas, NIKE, Vans, Fila, Reebok, Converse en nog veel meer. Elk merk had zijn eigen deal en velen hadden extra kortingen tijdens Cyber Monday. Niet alleen de merken zelf, maar ook winkels welke sneakers verkopen hadden mooie deals. Denk hierbij aan wehkamp, Zalando, Aktiesport, JD Sports en de Bijenkorf. Wat de waanzinnige Black Friday sneakers aanbiedingen zijn voor 2022 is nog een verrassing. Maar we beloven je dat het weer merkwaardig gaat worden!

De allereerste sneaker

Wanneer we het hebben over de allereerste sneaker moeten we toch een aantal jaar terug in de tijd, een aantal eeuwen zelfs. Aan het eind van de 18e eeuw droegen mensen namelijk schoenen met rubberen zolen, ook wel ‘Plimsolls’ genoemd. Deze schoenen hadden geen duidelijke linker- of rechterschoen, dus erg comfortabel waren ze niet.

Merk sneakers

In 1982 kwam de U.S. Rubber Company met een comfortabeler model genaamd ‘Keds’. In 1916 kwam het merk Converse met de eerste All Star, die toentertijd voornamelijk door basketballers werd gedragen. In 1949 ontwierp Adi Daschler de eerste adidas sneaker met de welbekende drie strepen. Dit werd een populaire atletiekschoen. Daarnaast begon zijn broer Rudi een ander sneakermerk genaamd PUMA. Gedurende deze jaren werd de sneaker vooral als sportschoen gebruikt.

Van sportschoen naar fashionstatement

De film ‘Rebel Without a Cause’ in de jaren 50’ bracht hier verandering in. De acteur James Dean droeg sneakers in zijn filmrol, waardoor de Amerikaanse jeugd sneakers naar school begon te dragen. Vanaf die tijd is de sneaker niet meer uit ons straatbeeld weg te denken.

Waarom de naam ‘sneakers’?

Funfact. Wist je dat de sneaker aan zijn naam komt door de situatie van politieagenten? De werkschoenen van de politie maakten vroeger enorm veel geluid, waardoor het lastig was om criminelen te vangen. Dit tot grote frustratie van de politieagenten, met als gevolg nieuwe schoenen met een rubberen zool. Door deze zool kon de politie criminelen ongehoord besluipen. De naam ‘sneakers’ komt dan ook van het Engelse werkwoord ‘to sneak up (on)’.

Mis geen enkele deal!

Gek op sneakers en daarom geen enkele Black Friday deal missen? Dat kan! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle Black Friday sneakers aanbiedingen! Op die manier weet je alle nodige informatie zonder zelf op onderzoek uit te gaan. Het enige wat dan nog resteert is de juiste keuzes maken uit het fantastische Black Friday sneakers aanbod!