Cyber Monday vs Singles Day

Singles Day, Cyber Monday, Black Friday, je kunt het allemaal niet meer volgen met deze termen. Daarom kun je hieronder lezen wat nu precies het verschil is tussen Singles Day en Cyber Monday en waar je dus goed op moet letten.

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Wat is Singles Day 

Singles Day wordt in Nederland ook wel vrijgezellendag genoemd. Deze dag komt oorspronkelijk uit China, waar de dag is gecreëerd om je leven als vrijgezel heerlijk te vieren. Het idee is om jezelf die dag helemaal te verwennen. Daarom bieden veel winkels leuke kortingen aan. Zo kun je jezelf heerlijk in de watten leggen met mooie deals. Singles Day vindt elk jaar plaats op 11 november, omdat er dan de meeste enen in een datum voorkomen. Steeds meer webwinkels besteden aandacht aan deze dag, waardoor er steeds meer toffe kortingen worden weggegeven.

Wat is Cyber Monday

Cyber Monday is een online koopjesfestijn dat op de maandag na Black Friday valt. De dag staat voor de officiële start van het online shopping seizoen.Tijdens het online koopjesfestijn hoef je niet je huis uit, omdat alle deals online zijn, maar is het wel handig om je goed voor te bereiden en op tijd klaar te zitten.

Wat zijn de verschillen tussen Cyber Monday en Singles Day

De grootste verschillen tussen Cyber Monday en Singles Day zijn de data en de gedachtes achter de feestdagen. Zoals al eerder vermeld, valt Singles Day begin november en het online koopjesfestijn juist eind november op maandag. Daarbij staat Singles Day in het teken van het vrijgezellen leven vieren en de online koopmaandag omtrent extreme deals en (online) inkopen doen voor de feestdagen. Wat deze feestdagen met elkaar overeen hebben is dat ze beide hun roots buiten Europa hebben. Zo komt Singles Day uit China en het online koopjesfestijn uit Amerika. 

De online koopjesmaandag is bekender dan Singles Day, maar het zal niet lang duren voor beide kortingsdagen in Nederland vanzelfsprekend worden. De rage is absoluut al begonnen. Dus wij raden jullie aan om Singles Day en de online koopjesmaandag groot in je agenda te zetten!