Welke datum is Black Friday?

2 minuten leestijd

Welke datum is Black Friday?

Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 29 november. Black Friday valt ieder jaar op de vrijdag na Thanksgiving. Voor 2024 geldt dus dat Thanksgiving op donderdag 23 november valt. De hele week vanaf vrijdag 22 november worden al wel hele leuke deals georganiseerd. Het merendeel van de winkels brengen meerdaagse aanbiedingen of dagdeals uit. Zo zijn er winkels die hun acties laten gelden vanaf vrijdag 22 november t/m Cyber Monday, op maandag 2 december. Of er zijn winkels, zoals Bol.com, die in de Black Week iedere dag een andere deal uitbrengen. Bijvoorbeeld op de maandag 70% korting op fashion en op de dinsdag 70% korting op elektronica. 

Hoeveel keer per jaar is Black Friday? 

Black Friday wordt eenmalig per jaar gevierd. Maar niet getreurd, deze feestdag wordt flink uitgepakt, waardoor je meer dan een week aan het genieten bent van dit kortingsfestijn. Er zijn nog maar weinig winkels die een deal organiseren die enkel op Black Friday geldig is. Er wordt tegenwoordig dan ook wel gesproken van een ‘Black Week’. Deze Black Week start op vrijdag 22 november en loopt door tot en met vrijdag 29 november. 

Hoe lang is Black Friday?

De Black Friday deals gelden bij veel winkels minstens vier dagen. Toch zijn er webshops die al starten met Pre-Black Friday deals vanaf 12 november. Toch wacht het merendeel van de winkels op de start van de Black Week met het organiseren van de beste deals.

Black Friday data voor de komende jaren

Wil je je ook alvast goed voorbereiden door de data van de aankomende Black Friday edities te noteren? Bekijk dan het lijstje hieronder en pak jouw agenda erbij!

Black Friday 2024 – vrijdag 29 november, dus de week van 25 november;
Black Friday 2025 – vrijdag 28 november, dus de week van 24 november. 

Benieuwd naar meer info over ‘Wanneer is Black Friday?’. Klik dan hier.  

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.