Waar komt Black Friday vandaan?

2 minuten leestijd

Waar komt Black Friday vandaan?

Black Friday is een verschijnsel dat is we hebben overgenomen uit Amerika. Het is in de wereld gebracht om de kerstinkopen te bevorderen na Thanksgiving. En hoe doe je dit? Juist, door veel korting te geven op gewilde producten. Je hebt het misschien al eens op het nieuws gezien, maar in Amerika kon het er heftig aan toe gaan. Urenlange rijen, vechten voor artikelen en winkels die om 3.00 s-nachts al hun deuren openden. Het kon bijna niet gekker. Wat begon als een feestdag binnen Amerika, is inmiddels verspreid over de hele wereld. We zijn blij dat het er in Nederland een stuk rustiger aan toe gaat.

Veel winkels organiseren hun deals online, wat jou weer tijd en moeite scheelt. Zo hoef jij alleen maar jouw laptop te openen en naar onze pagina te gaan, zodat je gelijk alle productdeals en winkelacties op één rijtje ziet. Hoe makkelijk kan het zijn?

Waar komt het begrip ‘Black Friday’ vandaan?

Er zijn twee theorieën die beschrijven waar de term ‘Black Friday’ vandaan komt. De eerste omschrijft dat de naam ‘Black Friday’ uit Philadelphia in Amerika komt. De naam werd gebruikt om de enorme drukte te omschrijven op de dag na Thanksgiving. Het werd als een Zwarte Dag beschouwd. De tweede theorie is dat de dag na Thanksgiving de dag is dat winkels uit de rode cijfers kwamen en dus ‘in de zwarte cijfers’. Verliezen worden namelijk vaak in het rood getoond. Welke theorie jij wil geloven, mag je helemaal zelf weten natuurlijk. Het is in beide gevallen in ieder geval een leuk verhaal om te vertellen tijdens een verjaardag.

Hoe lang is Black Friday al in Nederland? 

Door internet & sociale media is Black Friday sinds 2015 overgewaaid naar Nederland. Vanaf dat moment sloten steeds meer webwinkels aan bij het fenomeen. Wanneer je geïnteresseerd bent in de gehele geschiedenis van deze Zwarte Vrijdag, beginnende in 1869, kun je dit hier verder lezen. Op deze pagina lees je een gedetailleerd verhaal over het ontstaan van Black Friday en hoe het kortingsfestijn op deze dag wordt gevierd.

Hoeveel keer per jaar is Black Friday?

Black Friday is één keer per jaar. Alleen het wordt zo groot uitgepakt dat het ook niet vaker nodig is. De meeste deals starten namelijk al vroeg, op de vrijdag vóór Black Friday. Dit betekent dat veel winkels een hele week toffe acties organiseren. Zorg dus dat je deze week alvast omcirkelt in jouw agenda. 

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.