Wat is Singles Day?

Lieve Singles opgelet! Het is tijd om je vrijgezellenleven te vieren. Singles Day is dé dag waarop je een vrijkaart hebt om niet aan anderen te denken, enkel aan jezelf. Verwen jezelf daarom met een lekkere parfum, een dagje uit of een ander leuk cadeautje! Want jij mag er zijn. Lees hier meer over de betekenis van deze dag speciaal voor vrijgezellen en wanneer het gevierd wordt. 

Oké en nu?

Op deze is dag kun je jezelf als vrijgezel heerlijk verwennen. Om het gemakkelijk voor jou te maken, zijn er tientallen winkels die interessante aanbiedingen doen. Speciaal voor jou en voor niemand anders. Dus enjoy!

Ontstaan

Singles Day – vrijgezellendag in Nederland – komt oorspronkelijk uit China. Er doen een aantal verhalen de ronde over deze vrijgezellendag. Zo luidt een populair verhaal dat deze dag haar oorsprong vond op de Nanjing University. Vier single mannen vonden het tijd voor een feestdag om het alleen zijn te vieren en maakte van 11 november een feest op de Universiteit. Het begrip ‘Singles Day’ werd opgepakt door de media en kwam zo buiten de Universiteit. Zodoende werd het van oorsprong studentenfeestje wereldwijd bekend. 

Wanneer is Singles Day 2023?

Singles Day 2023 wordt gevierd op 11 november (11/11), dit wordt elk jaar wereldwijd gevierd op deze datum. Het is dé dag in het jaar waarop de meeste enen in een datum voorkomen. Aangezien 1 symbool staat voor ‘alleen zijn’ en dus ‘single’, is het logisch dat deze datum bekend staat als dé vrijgezellendag van het jaar. 

De vrijgezellendag is jaarlijks een terugkerend feest en dus verwachten we dat Singles Day 2023 ook weer één groot spektakel wordt. In China wordt het kortingsfestijn al vanaf 1993 volop gevierd. Op deze dag verkopen de Chinezen zelfs meer dan er in Nederland in een heel jaar wordt verkocht! 

Nederland

In Nederland wordt de vrijgezellendag sowieso gevierd bij Bol.com, MediaMarkt en de Bijenkorf. Bij MediaMarkt waren er bijvoorbeeld tijdens voorgaande edities 11 Singles Day verwendeals en bij Bol.com was er tot 60% korting op leuke cadeaus. 

Verwachtingen voor dit jaar

Naar onze verwachting wordt Singles Day steeds populairder en zal je dus meer deals zien. Daarnaast wordt er bij veel winkels 11% korting aangeboden door het getal ‘1’. Onze verwachting is dat veel winkels meegaan met deze 11%. Reken de korting dus maar alvast uit!

Aanbiedingen van vorig jaar

Bekijk hier alle aanbiedingen van voorgaande jaren:

  • Tot 50% korting op beauty & verzorging bij Plein;
  • 15% korting op alles bij ABOUT YOU;
  • 22% korting op alles bij Body & Fit;
  • 11% korting bij Xenos;
  • En nog veel meer!!

Huidige deals en acties

Wil jij je vast voorbereiden? Bekijk dan nu alvast alle deals- en winkels in ons handige overzicht. Je vindt hier nu, straks en tijdens Black Friday de beste aanbiedingen verschijnen. 

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.