Ondanks Corona verwachten consumenten fysiek te gaan winkelen tijdens Black Friday 2020

We zijn het er waarschijnlijk allemaal wel over eens dat het een rare situatie blijft met Corona in de hoofdrol. Desalniettemin kunnen we over ongeveer 3 weken het jaar enigszins goed afsluiten met de Black Friday deals. Door de huidige corona maatregelingen waren wij wel benieuwd of men de Black Friday inkopen in de fysieke winkels verwacht te doen of toch online. Zodoende kwamen we weer met een nieuwe onderzoek inclusief bijbehorende enquête! De resultaten van dit onderzoek vind je hier!

Gaat Black Friday 2020 voornamelijk online of offline plaatsvinden?

Ja, dat was de vraag. A.d.h.v. de enquête, waar maar liefst 1.045 mensen hun mening hebben laten horen, kwam naar voren dat de verwachting toch bij de fysieke winkels licht. Dit ondanks COVID-19. 50,2% van de Nederlandse consumenten gaf namelijk aan dat ze dit jaar Black Friday deals in de fysieke winkels willen gaan scoren. De voornaamste reden hiervoor is dat men sterk de voorkeur heeft naar het zien en vasthouden van de producten, voordat men overgaat tot aankoop. Daarbij gaf 50,9% van de ondervraagden aan dat COVID-19 geen invloed heeft op zijn of haar beslissing betreft online of offline winkelen. 

Gratis mondkapjes

Wij zien graag dat Black Friday zo veilig en verantwoordelijk mogelijk verloopt, zeker dit jaar vanwege Corona. Daarom hebben wij 125 unieke Black Friday Nederland mondkapjes verstuurt naar de respondenten die in de enquête aangaven dat ze fysieke Black Friday inkopen verwachten te gaan doen. Op deze manier hopen we dat Black Friday 2020 ondanks de omstandigheden tóch een mooie en verantwoordelijke dag mag worden!

Bekijk hier het volledige persbericht. Voor de volledige resultaten zie de infographic:

alt