Marktonderzoek: Is Black Friday echt zo voordelig?

Is Black Friday echt zo voordelig

Nog maar een paar nachtjes slapen en dé grootste kortingsdag van het jaar breekt weer aan: Black Friday! Misschien ben je al bezig met het samenstellen van de items voor jouw verlanglijstje, helemaal goed! Maar het kan ook zijn dat je eigenlijk niks met deze kortingsdag hebt en er misschien zelfs niet in gelooft. Eén van de kritieken die we vaak krijgen is: ‘‘De kortingen zijn niet echt. Winkeliers verhogen gewoon vlak voor Black Friday even hun prijs zodat ze vervolgens een goede korting aan kunnen bieden voor de klant. Maar in real life is dit dus geen korting’’. Daarom deden wij een marktonderzoek en namen we een aantal producten die een Black Friday deal hadden eens goed onder de loep. Zie hier een aantal resultaten en beoordeel zelf!

1. Google Home Mini – Smart Speaker

De Home Mini van Google werd tijdens Black Friday vorig jaar gemiddeld aangeboden voor €29,-, terwijl je normaal €59,- betaalt voor dit apparaat. De Google Home Mini is een super handige, slimme speaker die je eenvoudig kunt bedienen met je stem. Verder is Google Assistant geïntegreerd in dit elektronica product en kun je deze smart speaker dus alles vragen. Plaats dit Google Home apparaat in je keuken, slaapkamer of een ander vertrek en het maakt jouw leven sowieso eenvoudiger. De grafiek hieronder bewijst dat de deal écht was. Tijdens Black Friday zie je een duidelijke daling in de prijs vergeleken met daarvoor.

2. Microsoft Xbox Live Gold Abonnement 3 maanden – Xbox 360 + Xbox one

Een Xbox Live Gold Abonnement. Wanneer je houdt van gamen is dit vast het perfecte sint- of kerstcadeau. Misschien lag het vorig jaar wel onder jouw kerstboom, het abonnement voor 3 maanden kon je namelijk voor slechts €12,- euro aanschaffen. Hiermee heb je toegang tot honderden game- en entertainmentdiensten van de Xbox. Daarnaast heb je twee keer per maand toegang tot extra bonus games die je kunt downloaden. In de prijsgrafiek hieronder zie je dat het Xbox Live Gold Abonnement het laagst was op Black Friday. De €12,- was dus een echte Black Friday deal!

3. Gillette Fusion ProGlide Scheersysteem

De Gillette Fusion ProGlide kon je tijdens Black Friday voordelig bestellen van (gemiddeld) €36,94 voor €21,99. Hier kreeg je vervolgens ook nog een aantal extra mesjes bij waardoor je voorlopig geen scheermesjes meer hoefde te kopen. De Gillette scheermesjes staan bekend om de dunheid en fijnheid. Hierdoor is het eenvoudig om een ongekende, gladde huid te krijgen zonder vervelende irritaties. Dit product is zeker een noodzaak, en tijdens Black Friday was er de mogelijkheid om jouw favoriete scheersysteem goedkoop te bemachtigen. In de grafiek zie je dat de prijs eerder ook lager en hoger is geweest, maar er is een duidelijke daling te zien op 29 november.

4. Sonos Beam Soundbar

Ben je dol op muziek? Luister je het liefst de hele dag jouw favoriete afspeellijsten? Met de Sonos Beam Soundbar is dit zeker mogelijk. Het leuke is dat Beam naar je luistert. Beam hoort elk woord luid en duidelijk, waardoor je dus alleen maar tegen het apparaat hoeft te zeggen welk liedje je wilt horen en het wordt afgespeeld. Beam werkt met Google Assistent. Je kunt dus alles vragen aan Beam! Vorig jaar werd dit gave product afgeprijsd van €432,94 voor €399,-.

5. Sony Playstation VR (V2) Worlds pakket + camera – 24

Hét nieuwe product vorig jaar was toch wel de VR bril. Vorig jaar werd onder andere het Sony Playstation VR Worlds pakket verkocht met een hoge korting. Met deze combinatie kon je een Playstation inclusief VR functies kopen, waardoor jij vervolgens de diepgaande wereld van de VR games kon ervaren. Speciaal voor Black Friday kon je dit pakket van €281,67 aanschaffen voor €191,50.

Zo zie je maar: winkels zijn natuurlijk voortdurend bezig met hun prijzen. En bij sommige winkels zie je meerdere deals terugkomen, want Black Friday is natuurlijk niet het enige kortingsmoment. Maar het is wel dé dag waarop letterlijk iedereen korting aanbiedt en dat maakt het super voordelig!

Dáár ben je Hollander voor!


Over BlackFridayNederland.nl

Black Friday Nederland is het no.1 Black Friday platform van Nederland. Bij ons ontdek je als eerste de beste Black Friday deals van Nederland! Wij selecteren alle Nederlandse deelnemers inclusief de beste deals voor jouw favoriete producten. Hiermee creëren we overzicht in de duizenden aanbiedingen die tijdens Black Friday geldig zijn. Met behulp van ons platform bespaar jij niet alleen een hoop tijd, maar ook harde euro’s! In de week van Black Friday selecteren wij dagelijks de beste deals en presenteren we dit in een up-to-date overzicht.

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.