Amazon Prime Day

Amazon Prime Day 2022

Prime Day

De echte koopjesjager heeft zo zijn bronnen met websites waarop vaak mooie aanbiedingen staan. Amazon is zo’n platform die zeker op de bronnenlijst te vinden is, want op dit platform worden producten regelmatig voor een scherpe prijs aangeboden. Het is dan ook niet gek dat het grootste koopjesfestijn van Amazon, Amazon Prime Day, enorm populair is. Daarom vertellen we je graag de belangrijkste informatie over dit zomerse kortingsspektakel.

Lees verder

De eerste deals niet missen?!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van Black Friday Nederland wilt ontvangen in je mailbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Wat is Amazon Prime Day en hoe werkt het?

Amazon Prime Day is een event waarop producten van zowel Amazon als partners flink afgeprijsd zijn voor Prime-leden. Deze aanbiedingen zijn enkel een aantal uren beschikbaar. Daarbij zijn voornamelijk elektronica, televisies, boeken, games en speelgoed in trek. En ja dit lees je goed, enkel mensen met een Prime-account kunnen hiervan profiteren. Met een Prime abonnement krijg je veel voordeel, zoals gratis en snellere bezorging en onbeperkt streamen van exclusieve series, films en meer. Dit allemaal voor een klein bedrag per maand. Dus mocht je zo’n abonnement hebben, dan is Prime Day een uitgelezen kans om mooie deals te scoren. Mocht je geen Prime-account hebben maar toch willen genieten van mooie kortingen, dan zou je van tevoren het gratis proefabonnement van 30 dagen kunnen afsluiten. Zo kom je er meteen achter of dit Prime-abonnement wat voor jou is!

Wanneer is Amazon Prime Day 2022?

Prime Day werd in 2015 voor het eerst in het leven geroepen, het jaar waarin Amazon zijn 20-jarige bestaan vierde. Toen werd dit kortingsspektakel gehouden op 15 juli waarop je 24 uur lang kon profiteren van mooie deals. Het kortingsevent groeide hard door de jaren heen, waardoor Prime Day in 2020 groter gevierd werd, namelijk op 13 en 14 oktober. Wat dus inhield dat men 48 uur kon profiteren. Hetzelfde gold voor Prime Day vorig jaar. 

Maar wanneer is Amazon Prime Day 2022 dan? De verwachte datum voor dit jaar is 13 & 14 juli. De verwachtingen zijn hoog. Afgelopen jaar kon je bijvoorbeeld genieten van 19% korting op de Apple iPad Air of 13% korting op de Samsung Galaxy S20

Het kortingsevent in Nederland

Eerst bestond er nog geen Amazon platform in Nederland, wel konden Nederlanders profiteren van Prime Day via het Duitse Amazon platform. Gelukkig is in maart 2020 Amazon.nl gelanceerd en kunnen we nu op een laagdrempelige manier genieten van dit kortingsevent.

Soorten deals

Net als tijdens Black Friday en Cyber Monday kun je tijdens Prime Day ongelofelijk mooie kortingen scoren op producten waar normaal weinig of geen korting op zit. Voornamelijk dure en luxe artikelen zijn waanzinnig goed afgeprijsd. Wat de deals van dit jaar gaan zijn, is nog een verrassing. Wel kunnen we een blik werpen naar de fantastische deals van vorig jaar, om zo een beeld te schetsen van wat we kunnen verwachten van Prime Day. Zo kocht je voorgaande jaren;

  • Een externe harde schijf van 1TB van €189,- voor €129,99
  • Een Huawei Watch GT Active van €217,96 voor €139,-
  • De Philips Hue E27 Color en White Ambiance met bridge van €109,- voor €74,99
  • De Philips PowerPro Active FC9332/09 stofzuiger van €108,22 voor €65,-
  • En meer!

Prime Day versus Black Friday

Het grote verschil is dat Black Friday in de herfst is en door veel verschillende retailers wordt opgepakt en Prime Day in de zomer gehouden wordt en enkel op Amazon zelf aanbiedingen te vinden zijn. Wel wordt er ook steeds meer gesproken van de term ‘Summer Black Friday’, omdat andere retailers rond Prime Day ook mooie deals aanbieden.